Allium mix?

Posted By: Mirjam Vollering In: Home Blog On: Comment: 0 Hit: 288

Een allium-mix als cadeau? Die hadden nog niet in het aanbod.

Bij de opleidingen voor tuinontwerp leer je over de afstemming van kleuren en bloeiperiodes in je tuin, over zichtlijnen en in hoogte oplopende borders. Maar op beurzen krijgen we vaker de vraag: mag ik een mix van deze sier-uien in een zakje? De uitleg over het onderscheid tussen de bollen – in kleur, bloeihoogte en bloeitijd wordt meestal beantwoord met ‘ach, ik laat me gewoon verrassen’.

 

Dat kan natuurlijk ook. Soms willen wij teveel control over onze mooimakerij. We hoeven niet allemaal tuinarchitecten te zijn, of een tuin te hebben die zo uit het boekje komt. Dus laat je vooral verrassen, dat doen wij ook graag. Vanaf vandaag hebben wij daarom de allium-mix opgenomen in het online assortiment :-)

 

En mocht je toch gaan designen, of gewoon willen verplaatsen:  je kunt de bloembollen altijd na de bloei opgraven (juli), droog bewaren, en weer opnieuw planten in de herfst (oktober-december).

Op zo'n moment is het wel handig om onze bollen-mix te kunnen onderscheiden. Zie daarom bijgaande foto en onderstaande omschrijving van de bollen:

 

- Allium schubertii - grote harde bloembollen, iets puntvorming, met een ruwe meerkleurige dikke huid (wit over geel) en veel korte wortels.

- Allium Purple Sensation - knoflookachtige witte bollen met wat uitstulpingen en korte wortels.

- Allium chistrophii - Rond, glad, en iets gelig, met een gele bol onder de huid, soms nog met een steeltje eraan.

- Allium karataviense - Ronde zeer gladde bollen, met een bijna glimmende witte huid. De velletjes die eraf komen zijn zeer licht.

 

Zo kunnen de bollen jaar na jaar blijven opkomen – bewust verplaatst of door deze gewoon te laten zitten in de grond. Geniet vooral van je tuin!

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag January February March April May June July August September October November December