Conversatiestukken

Posted By: Mirjam In: Home Blog On: Comment: 0 Hit: 1629

Alliums, wat een feest!

Begin augustus startten wij met de verkoop van alliums, ofwel sier-uien, op Blomstring.nl. En, zo leuk, bijna alle bestellingen betreffen alliums. Specifiek de Purple Sensation (de allerhoogste) en de schubertii (de allergrootste). Over die laatste... waarom deze? Het blijkt een conversation piece. Zo spectaculair dat hij in alle jaargetijden onderwerp van gesprek is:

  • In april en mei ontvouwt zich de bloemen tot 40-60 cm rond - en soms zelfs groter. Passanten vergapen zich eraan.
  • In juni en juli staat hij volledig in bloei en pakt alle ruimte in de tuin of in een pot. De naam 'vuurwerk-allium doet hij dan alle eer aan.
  • In een boeket is 'ie de taart op de taart, zo groot. Maar solo of met 3 in een vaas is de look ook bijzonder, zie bijgaande blogfoto.
  • Van augustus t/m oktober of langer gaat 'ie verder als droogbloem. Zelfde blogfoto :-)
  • En er wordt gesproken over goud of zilver spuiten voor kerst. Hangend, staand of in een decoratie op tafel, mogelijkheden te over voor creatieve geesten in november en december.

Kortom, van tuin naar vaas naar droogbloem naar kerst. Verder zien we hem terug in Amsterdam en Den Haag als etalage-stuk, in life style en brocante bladen ter decoratie, en in een kinderfilm om achter te verschuilen. Zo is het inderdaad nogal een multifunctioneel bloemetje. 

En toch... en is zoveel meer te ontdekken dan alliums! Denk aan de lange winter en de eerste kleuren die je weer in de tuin ziet als teken van het voorjaar.. Ook die bollen plant je nu... nou ja, voor een volgende blog.

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag January February March April May June July August September October November December