Planten met kinderen

On: Comment: 0 Hit: 1066

Geef je (klein)kinderen ook liefde voor de natuur mee. En plant in september, oktober of november bijzondere bloembollen met hen. Je ziet samen de planten opkomen en bloemen ontvouwen. Een kleurrijk voorjaar en  zomer!

Je kunt ze laten helpen met kiezen uit de fotogalerij van alle bijzondere bloembollen. Leuk om te ontdekken waar hun oog op valt. Je kunt ze vertellen over het proces van zaadjes naar bollen. Zie ook https://www.blomstring.nl/nl/blog/zij-liggen-op-schema-b2.html. Uitleggen waarom jullie ze op een bepaalde diepte (3x bolgrootte) en uit elkaar (bloemwijdte) 'begraven'. En hun vragen over bewaren, planten en bloeien beantwoorden.

Als kinderen bloembollen planten, dan duurt het zóveel dagen voordat er iets opkomt dat ze het waarschijnlijk allang vergeten zijn. Verrassing! 

En als ze het niet vergeten zijn… een uitgestelde beloning schijnt goed te zijn voor de ontwikkeling van kinderen. Je helpt ze groeien!

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag January February March April May June July August September October November December