Project De Wilde Tuin

Posted By: Mirjam Vollering In: Home Blog On: Comment: 0 Hit: 770

(Minimaal) 1 meter tuin laten verwilderen... wat een geweldig idee!

NRC en Tilburg Universiteit startten in februari 2022 een project om een jaar lang te volgen wat er gebeurt in tuinen die de ruimte krijgen om te verwilderen. Deels voor wetenschappelijke doeleinden, deels wat 'nudging' om mensen bewust te maken, te inspireren en te enthousiasmeren voor de natuur in hun leefomgeving. De natuurlijke omgeving, die we zo gemakkelijk wegstoppen achter asfalt, stenen en andere onderhoudsvrije opties.

Inmiddels doen er ruim 8000 mensen mee, vier seizoenen lang. Hoort een tuin strak en netjes te zijn? Hoe ontwikkelt het bodemleven zich, de voedselvoorziening voor dieren, komen er nieuwe soorten op? En kijk je na afloop van het project anders naar je tuin?

Als telers van botanische bolgewassen vinden we het project een geweldig leuk idee. En we zijn benieuwd naar de onderzoeksresultaten, zowel vanuit het planten-. als vanuit het mensen-perspectief. Een beetje minder strak, een beetje verwilderen, dat doet plant en mens vast goed!

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag January February March April May June July August September October November December