Weet je nog, vorig jaar?

Posted By: Mirjam Vollering In: Home Blog On: Comment: 0 Hit: 2102

Als er weinig gebeurt vervliegt de tijd. Wat deden we vorig jaar? Zonder een buitenlandse reis, een verandering van baan of een nieuwe liefde is er ineens weer een jaar voorbij. Nu zal 2020 niet snel vergeten worden, maar veel agenda's waren wel een stuk leger.

Tot vorig jaar was mijn tuin een fijn groen uitzicht vanuit de woonkamer. Niet meer en niet minder. Soms zeiden vrienden dat ik eens moest wieden, of iets doen aan het gat dat een omgewaaide boom had achtergelaten. Of ik kreeg een buitenplant, die onderdeel werd van het decor. Ik had het druk, en voor ontspanning zoek ik liever mensen op dan tuinonderhoud.

Dit jaar is anders. In het najaar heb ik veel bollen geplant in de tuin, voor fotografie en wat left overs. En ineens komen er gele winteraconieten onder de sneeuw vandaan, dan paarse anemonen, witte scilla en verschillende soorten blauwe muscari. En daarachter alweer de eerste sprieten van wat straks grote sieriuien worden. Elke dag iets nieuws, lente, leven! De seizoenen zijn terug :-) 

En het mooie is: schoffelen mag niet, de bollen verwilderen. Toptuin! 

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag January February March April May June July August September October November December