Waarom bloembollen telen uit zaad?

Veel telers kopen bloembollen, wortelstokken, stekken of jonge planten om ze binnen een jaar te kunnen verkopen. Indien nodig wordt er extra land gehuurd om de bollen in op te planten en flexwerkers ingehuurd voor het seizoenswerk. Of de bollen worden binnen geteeld in broeierijen en kassen, zodat het weer geen schade kan toebrengen aan planten en bloemen.
De voordelen voor de telers zijn korte verkoopcycli, snelle assortiments-wissels en soepele aanpassing aan de marktvraag.
Wij prefereren een andere uitgangspunt, een combinatie van oude traditie en moderne technieken*).
Wij telen bloembollen uit virusvrij zaad tot en met de bloembol die na 4 jaar wordt verkocht.
Met duurzame teelttechnieken, zonder insecticiden en met zo min mogelijk onkruidbestrijding. Met bijen die elk jaar een paar weken over de akkers zwerven. Opa's dagelijkse ronde langs de velden, de academische tuinbouwopleiding van de zoon, het perfectionisme van beiden in de checks tijdens de groei, bij het sorteren en voor verzending completeren het uitgangspunt van duurzame kwaliteit.
Zo bouwen we over generaties een reputatie op van het leveren van kwaliteitsproducten, waarbij elke cyclus begint met zaad.
En, laten we eerlijk zijn, zaden zijn toch geweldig als je kijkt naar deze prachtige foto van allium schubertii bloemknoppen, genomen door Jadranka Njegovan?
*) Zie ook onze belofte: https://www.blomstring.nl/nl/content/10-onze-belofte
Comments
No comment at this time!
Leave your comment